Wanneer je verbinding wilt maken met God, denk je misschien niet meteen aan meditatiemuziek. Wellicht heb je wat zweverige ideeën bij het woord meditatiemuziek.

Meditatie, wat is dit nu eigenlijk?

Er bestaan maar liefst 11 definities voor het woord meditatie. Er zijn diverse methodes om je te concentreren met als doel niet alleen inzichten te verkrijgen maar ook de geest te versterken. Een aantal van deze definities spreken van Godsdienstoefening.

24uurs economie

In onze gehaaste 24uurs economie met veel afleidingen, is het steeds moeilijker onze aandacht vast te houden en tot bezinning te komen. We staan vaak onder ongelooflijke stress en tijdsdruk. Dit kan als stoorzender werken in onze verbinding met God.

Een bewust moment met God

Na je lange werkdag is het raadzaam een gewoonte in te bouwen waarop je heel bewust je verbinding zoekt met God. Dit kan je al doen door je te ontdoen van je werkkleding, en je meest relaxte aim’n uit de kast te trekken. Zonder jezelf af op een plek waar je niet gestoord kan worden. Ga lekker op een kussen zitten of in je favoriete stoel. Kleding van aim’n helpt je te relaxen.Zeker als je kiest voor een kussen dan is een outfit van aim’n  een perfecte keuze. Strak in het pak zit je natuurlijk niet op je gemak. Wat je nog meer doet ontspannen is een meditatie muziekje erbij. Je zal merken dat de meditatiemuziek je direct laat ontspannen. Wanneer je vervolgens focust op je ademhaling en bezinning zal je merken dat alle stress en afleiding al snel van je afvallen. Dit versterkt je verbinding met God. De meditatiemuziek elimineert eigenlijk de stoorzenders die ruis veroorzaken in de communicatie met God. Hierdoor heb je het gevoel dat je dichter bij God bent en dat je meer ontvankelijk bent voor inzichten.

De kracht van meditatiemuziek

Er is een heel scala aan meditatiemuziek beschikbaar. Zoek maar op deze term en je vindt een hele waslijst aan meditaties. Wetenschappelijk onderzoek heeft bewezen dat meditatie en meditatiemuziek een positief effect heeft op de werking van onze hersenen en onze energiehuishouding. Er bestaan verschillende frequenties in de tonen die ieder een eigen functie hebben. Zo wordt de 963 HZ ook wel de God frequentie genoemd. Door deze frequentie word je bewustzijn vergroot en gaat jouw eigen energie op een hoger niveau trillen. Deze frequentie brengt je dus in een andere staat van zijn waardoor je beter je verbinding met God kunt vinden en daardoor je dichter bij God voelt.