Evangelische muziek is meer dan alleen mooi om naar te luisteren. Het brengt je dichter bij jezelf en dichter bij God. Het nodigt uit tot berusting en bezinning, tot verzachting en vergeving. Om jezelf toe te kunnen staan om je middels muziek met God te verbinden, is het fijn om in rust te kunnen luisteren. Overweeg daarom eens om een muziekkamer in je huis te installeren, indien je er de ruimte voor hebt.

Een muziekkamer kan een aparte kamer zijn waar je ook kaarsjes kunt branden of waar je in rust je gebeden tot God kan richten. Het kan echter ook een gezellige hoek in de woonkamer zijn, met een paar mooie beelden erbij.

Hoe maak je een muziekkamer?

Heb je behoefte aan een speciale plek om tot rust te komen en je verbinding met God te voelen middels prachtige muziek? Hier zijn een aantal richtlijnen waarmee je deze speciale muziekkamer vorm kan geven.

Ontspanning

Wil je ontspannen kunnen zitten? Zet dan een comfortabele stoel of bank Neer. Misschien wil je wel schrijven; in dat geval heb je een tafel nodig waar je aan kunt zitten. Je kunt ook een plek maken om kaarsjes te branden of om boeken te bewaren die je misschien graag leest tijdens het luisteren naar je muziek.

Uitzicht op buiten

Niet iedere woning heeft natuurlijk de luxe van een mooi uitzicht. Heb je dat wel in je huis, maak daar dan gebruik van. Zorg dat je vanuit je muziekkamer kunt genieten van dit aangename buitenaanzicht. Misschien zit je hoog en kun je over de stad uitkijken of woon je bij het strand en heb je vanuit een plek in je huis wel uitzicht op de golven die je mee kunnen voeren op de maat van de muziek? Dit is uiteraard niet voor iedereen weggelegd, maar een raam bij een tuin is ook al heerlijk om ontspannen te kunnen zitten.

Muurdecoratie

Hang wat aan de muur! Je kunt hierbij denken muzikale kunst zoals muzieknoten of verschillende instrumenten, maar natuurlijk ook aan kerkelijke afbeeldingen, schilderijen of posters kunnen erg mooi zijn.

Overige decoratie

Voor extra sfeer mag de kamer zeker ook nog verder aangekleed worden met bijvoorbeeld lampen, kussens of een spiegel. Wil je hier inspiratie voor opdoen, dan kun je uitstekend terecht bij BGA voor dit soort accessoires. Zorg er vooral voor dat je jezelf prettig voelt in de ruimte en dat je er spullen in plaatst die de ontspanning te goede komen.